În timp ce aplicația mobilă joacă un rol central în furnizarea de servicii și inovare, organizațiile au uneori nevoie de o platformă alternativă. Aici intră aplicația web.

Ce este o aplicație web?

O aplicație web este o aplicație software care rulează într-un browser web. Acesta poate fi un program independent sau poate fi o caracteristică care este încorporată fără probleme într-un site existent. Utilizatorul poate accesa funcționalitatea aplicației cu ușurință doar cu un browser obișnuit conectat la internet, adesea fără a fi nevoie să descarce sau să instaleze în mod activ vreun software, de pe un desktop și de pe un dispozitiv mobil.

Indiferent dacă doriți o aplicație mobilă sau o aplicație web, crearea unui site nu trebuie să fie dificilă sau costisitoare. Cu ajutorul unei echipe de dezvoltare calificată, puteți obține o aplicație complet marcată în desfășurare, în doar câteva săptămâni.

Există nenumărate moduri în care puteți utiliza o aplicație web pentru a crea o experiență utilă, informativă sau distractivă. Unele dintre cele mai populare utilizări ale tehnologiei aplicațiilor web includ:

– Auto-evaluarea;
– Ticketing;
– E-commerce;
– Google Analytics;
– Crearea de documente.

Aplicație web sau aplicație mobilă?

În anumite scenarii, aplicația web este un punct de plecare mai bun pentru furnizarea de servicii online. Cu toate acestea, există multe beneficii pentru a lucra cu aplicațiile mobile, mai ales atunci când vine vorba de valorificarea modurilor unice pe care un smartphone le poate interacționa cu software-ul, folosind lucruri cum ar fi tracker-ul, camera sau giroscopul încorporat.